Cartofi mega crocanti si pufosi ca norisorii de pe cer
Cuvinte cheie cartofi crocanti
Timp de pregatire 10 minutesminutes
Timp de gatire 1 hourhour15 minutesminutes
Timp total 1 hourhour25 minutesminutes
Portii 4
Author Liviu
Ingrediente
2kgcartofi
8bucaticatei usturoi
3linguriunt topit
3linguriulei de maslineextra virgin
2ramurirozmarinse pun doar frunzele
Instructiuni
Cartofii se pre-fierb inainte sa intre la cuptor, intr-o oala mare am adaugat apa si sare si adus la punctul de fierbere. Cuptorul l-am preincalzit la 220 grade Celsius. Cartofii se curata si se taie in bucati de marimea unei mingii de ping pong . I-am pus in oala cu apa fiarta timp de 10 minute dupa care intr-un scurgator si am amestecat putin pentru a le da o margine care sa absoarba grasimea. Intr-o tava am adaugat o buna parte din unt+ulei, rozmarinul si ustoroiul dupa care am asezat cartofii si am amestecat bine pana cand au fost acoperiti pe toate partile. Neaparat trebuie lasat loc intre cartofi pentru a se coace cat mai uniform si crocant. Se lasa aproximativ 45 de minute, iar dupa 30 minute am vrut sa maresc suprafata cartofului pe tava, astfel m-am folosit de un batator, nu am avut altceva si am apasat incet, incet, pe fiecare cartof in parte, pana cand s-au aplatizat. Apoi am adaugat uleilul cu unt, rozmarin, usturoi , am uns bine de tot cu o pensula de bucatarie si i-am pus din nou la cuptor pentru 25-30 minute , pana cand mi s-a parut ca arata bine si merita scosi.