Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Banana bread sau chec de banane cu unt de ciocolata

Banana bread sau chec de banane cu unt de ciocolata

Cate si mai cate retete de chec de banane exista pe internetul acesta, ceva pe jamila, ceva pe pancakeplanet, testabazar, prajiturela and so many others. Am o slabiciune pentru acest tip de chec si este foarte important pentru mine sa vad un crumble perfect, adica miezul pe care il descoperi atunci cand tai o felie de chec de banane. Eu vreau ca miezul sa nu fie umed ci sa se vada ca este bine copt si frimiturile sa fie distincte.

Am obtinut rezultatul pe care il doream urmarind o reteta a Lindei Lomelino, care pluseaza cu un unt caramelizat cu ciocolata.

Un aspect foarte important pentru acest chec de banane este ca bananele sa fie foarte coapte, pielea sa fie chiar neagra. Daca nu ai rabdare , se pot obtine rezultate bunicele daca pui bananele la cuptor pana cand pielea se innegreste.

Inainte sa ma apuc de aluatul de chec de banane, preincalzezc cuptorul la 175 grade C.

In vas mai mare sau de la un mixer adaug untul si zaharul pentru 4 minute pana cand devine un amestec cremos. Adaug oul si mixez pana cand se omogenizeaza.

Intr-un vas separat amestec faina, bicarbonatul de sodiu si sarea apoi le adaug in vasul de la mixer. Torn bananele zdrobite si smantana peste aluat si amestec pana cand se omogenizeaza.

Ung bine interiorul de la o forma de chec si presar putina faina sa evit sa se lipeasca acest chec de banane.

Adaug aluatul in forma de check si iau toata compozitia cu o spatula. Banana care a mai ramas o tai pe jumatate in lungul ei si o pun deasupra aluatului.

Mai ramane sa pun checul de banane la cuptor pentru 60-65 minute, testand spre final cu o scobitoare. O introduc in chec si daca ramane curata atunci checul de banane este gata. Daca vi se pare ca s-a rumenit prea tare si nu s-a terminat timpul de coacere, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.

In timp ce se coace checul de banane, pot sa pregatesc untul caramelizat de ciocolata. Pun o oala mica pe foc mediu si adaug untul. Amestec 5-10 minute pana cand culoarea untului se transforma in maro si rastorn repede intr-un vas separat. Peste untul cald pun bucatile de ciocolata maruntita, sarea, si amestec pana cand obtin un amestec omogen. Se lasa la temperatura camerei si se foloseste dupa ce este gata checul de banane.

Dupa ce se scoate de la cuptor, checul de banane se lasa sa se raceasca pentru 20 minute, preferabil pe un grilaj sa se poata raci si fundul checului.

Banana bread – chec de banane

Ingrediente

Chec de banane

  • 125 g unt moale
  • 210 g zahar granulat
  • 1 ou
  • 210 g faina alba 000
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 3 banane coapte coaja sa fie neagra
  • 125 g iaurt grecesc sau smantana
  • 1 banana pentru aspect

Unt de ciocolata

  • 225 g unt
  • 75 g ciocolata neagra maruntita
  • 1 varf sare
  • 1-2 linguri zahar pudra

Bon profit!

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating