Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Frittata cu toate legumele din frigider

Frittata cu toate legumele din frigider

Cand am pofta de ceva consistent, rapid si sunt plictisit de clasicele omlete si oua posate, imi indrept atentia catre frittata. Frittata este similara unui quiche fara crusta, numele vine din italiana ~fritta~ si inseamna fript/prajit. Spre deosebire de omleta, frittata se gateste la cuptor intr-o tigaie rezistenta la temperaturi mari si poate hrani mai multe guri.

Intr-o frittata se poate pune cam orice legume, carne, mezeluri, branzeturi, you name it. In functie de consistenta pe care o vreti, se poate adauga smantana si cartofi., sunt multe variante care pot sa faca frittata pe placul vostru.

Pentru versiunea mea de frittata am gasit in frigider ceva ardei gras rosu si verde, busuioc, baby spinach, rosii cherry si ceapa rosie. Cuptorul l-am preincalzit la 200 grade C. Am taiat legumele cubulete mici si le-am pus in tigaia rezistenta la cuptor cu o lingura de ulei de masline, musai la foc mediu. Dupa ce le-am sotat cateva minute am adaugat spanacul si cateva rosii cherry si am sotat pentru 1 minut.

Am batut ouale bine cu un praf de sare si piper si apoi le-am adaugat in tigaie peste legume. Am lasat sa se aseze putin si sa se intareasca dupa care am varat tigaia la cuptor pentru 8-10 minute. Cat timp am asteptat, mi-am deschis dulapul cu farfurii si m-am gandit ce poate sa puna in evidenta fritatta.

Pentru plating am luat o farfurie simpla, alba, care sa puna in evidenta culorile legumelor . Am taiat frittata in sferturi si le-am asezat una peste alta. Can’t get any easier than this. Un mic dejun/brunch copios!

Frittata cu tot ce am gasit in frigider

Cuvinte cheie brunch, mic dejun, oua
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4

Ingrediente

  • 1 bucata ardei gras rosu
  • 1 bucata ardei gras verde
  • 1 bucata ceapa rosie
  • 4 oua
  • 2 catei usturoi
  • 4 fire busuioc
  • 100 g baby spinach
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

Bon profit!

Share

Related Posts

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Ador numele acestui preparat, “Shakshuka”, te duce cu gandul la copilarie, atunci cand inventai cele mai trasnite jocuri si le dadeai un nume. Partea interesanta este ca merge in orice perioada a zilei, mic dejun, pranz sau cina, eu prefer sa mananc acest preparat la brunch. […]

Clatite de pe Marte unse cu unt de limeta

Clatite de pe Marte unse cu unt de limeta

Cand eram mic fugeam de spanac ca de dracu’, taica-miu se supara ca nu infulecam din mancarea pe care a trudit-o atat de mult, maica-mea ma ajuta sa mananc luand si ea o buna parte din portia mea si cadeam la pace. La fel de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *