Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Sos pesto bun la toate si cu ce sa il combini

Sos pesto bun la toate si cu ce sa il combini

O sa fie o postare foarte scurta pentru ca reteta de sos pesto se prepara foarte simplu.  Posibilitatile sa combini sosul pesto cu orice preparat sunt nelimitate. Busuiocul este extraordinar, as vrea sa existe un parfum cu miros de busuioc sa il pot da in casa in fiecare zi Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, busuiocul il gasesti pe la majoritatea supermarket-urilor, chiar si in piata Bucur Obor. Este o batranica foarte simpatica, spune ca are cel mai bun busuioc din tara.

Pentru a prepara sosul pesto ai doua optiuni, un mojar cu pistil sau un mixer. In acest caz eu prefer mojarul cu pistil, zdrobeste mult mai bine ingredientele si iese un sos mai consistent.

Sos pesto bun la toate si cu ce sa il combini

Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 10 minutes

Ingrediente

  • 1/2 catel usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc
  • 1 mana muguri de pin
  • 1 mana parmezan ras
  • 1/4 suc lamaie
  • 1/4 suc lime
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Incepem sa curatam un catel de usturoi si sa punem o jumatate in mojar cu putina sare. Il zdrobim cu pistilul, apoi spalam busuiocul, il taiem si il adaugam in mojar. Dupa ce obtinem consistenta unei paste adaugam mugurii de pin, ii incorporam in compozitie si adaugam parmezanul. Acum adaugam uleiul de masline pana cand obtinem consistenta dorita. La final adaugam sucul de la lamaie, lime si asezonam cu sare si piper dupa gust.

Bun, acum avem un sos pesto minunat, nu mai ramane decat sa il folosim in preparatele noastre. Recomandarea mea este sa il folositi cu paste, consistenta trebuie sa fie usor „apoasa” si se obtine prin adaugarea unei cantitati mai mari de ulei de masline.

O alta asociere a sosului pesto este cu diferite tipuri de carne, antricot de vita, ceafa de porc, piept de pui si chiar peste.

Il mai puteti folosi ca sos pentru nachos, dar inainte il amestecati cu iaurt grecesc sau guacamole ( reteta in curand ).

Se poate folosi ca inlocuitor al sosului de pizza, se poate intinde pe bruschete, se poate pune pe painea de la sandwich-uri. Cel mai des eu il mananc alaturi de paine cu maia, facuta tot de mine.

La micul dejun sosul pesto se poate pune peste oua, peste clatite si obtineti un gust diferit si deosebit.

Un preparat interesant si surpinzator in care am folosit sosul pesto este hummus-ul meu secret . A fost complimentat de catre toti cei care au incercat, crede-ma ca nu ai cum sa dai gres cu acest sos. Hai, pune-te pe treaba! Bafta si bon profit!

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating