Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Ne-am hotărât ca de Crăciun sa fim mai creativi si ne-am decis să preparăm o rețetă nouă cu varză de Bruxelles ( nu am crezut niciodată că poate să fie atât de bună ), somon, creveți și prosciutto crudo. Pentru preparatul final am folosit cateva frunze de busuioc, roșii, bucăți de anșoa, ceapă roșie, lămâie și usturoi.

Varza de bruxelles si somon la cuptor

Tip Cina
Specific Mediterranean
Timp de gatire 45 minutes
Timp total 45 minutes
Portii 4 persoane
Author Sunday Chef

Ingrediente

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 3 catei de usturoi
  • o mana de busuioc
  • 1 lamaie
  • 2 cepe rosii
  • 500 g rosii
  • 4 felii de somon
  • 4 felii prosciutto crudo
  • 500 g cozi de creveti congelati
  • 100 g ansoa
  • sare si piper
  • ulei de masline

Am început ziua la cumpărături, am avut noroc si am găsit toate ingredientele de care am avut nevoie in același loc. In bucătarie, primul lucru pe care l-am facut a fost să deschidem pachetul de busuioc. Suntem pur și simplu îndrăgostiți de mirosul si aroma lui.

varza de bruxelles

somon si creveti

Am spălat varza de bruxelles și am pus-o într-o oală cu apă fierbinte pentru 15-20 minute. În timp ce se fierbea varza, am tocat ceapa mărunt și am adăugat-o într-o tigaie cu căteva picături de ulei de măsline. Am amestecat ceapa până când a prins o culoare maronie si am adăugat in tigaie varza de bruxelles. 5 minute au fost suficiente pentru varza sa prinda o culoare usor rumenie.

ceapa rosie

varza de bruxelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Într-o tavă mai mare am pus somonul ( asezonat cu sare și piper ), cozile de creveți pe care le-am decongelat înainte de le adăuga în tavă, feliile de anșoa tăiate mic, lămâia tăiată în patru, roșiile si busuiocul. Cățeii de usturoi i-am lăsat întregi și nu i-am decojit, astfel se elibereaza aroma mai plăcut.

Ingrediente4

Cuptorul trebuie să fie incălzit înainte de a pune tava, așa că l-am setat la 210 grade. Am mai adăugat varza de bruxelles, am pus la suprafață feliile de somon și de prosciutto. Stropim ingredientele cu câteva picaturi de ulei de măsline și suntem gata să introducem tava în cuptor pentru 10-15 minute.

Ingrediente3

Bon appetit și Sărbători Fericite!

Share

Related Posts

Somon la cuptor cu sparanghel, fasole verde si aioli de spanac

Somon la cuptor cu sparanghel, fasole verde si aioli de spanac

O reteta super rapida si gustoasa de somon la cuptor cu legume, puteti sa substituiti maioneza cu mai mult iaurt grecesc pentru a o face mai putin grasa, dar o sa pierdeti putin din gust. Ustensile necesare 1 oala, 1 tava, 1 strecuratoare, aragaz, cuptor, […]

Noodles cu creveti si sos de lime cu usturoi

Noodles cu creveti si sos de lime cu usturoi

Noodles sunt practic taietei sau paste din orez, foarte gustosi daca sunt insotiti de un sos plin de arome. Pot fi mancati calzi sau reci, in supe, salate, in preparate de brunch, pranz sau cina. Mai usor este ca se pot gati separat si pusi […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating