Go Back

Bagheta cu maia pentru incepatori

Tip Brunch, Cina, mic dejun
Cuvinte cheie bagheta, bagheta cu maia, bagheta de casa, bagheta frantuzeasca
Portii 2 bucati

Ingrediente

Bagheta

  • 495 g faina tip 000 100%
  • 305 g apa 62%
  • 11 g sare 2%
  • 100 g preferment/maia 20%

Preferment

  • 10 g maia 1
  • 50 g faina alba de grau 5
  • 50 g apa 5

Instructiuni

PROGRAM BAGHETA

  • 23:30 construiesc prefermentul
  • 09:20 amestec toate ingredientele si las aluatul, acoperit, la temperatura camerei pentru o ora
  • 10:30 framant aluatul 5-6 minute pana cand este neted si lucios. Il transfer intr-un bol dat cu ulei de masline. Aluatul o sa dospeasca la temperatura camerei pentru 3 ore. Nu e nevoie de stretch&fold
  • 13:30 S-a terminat dospirea la cald si este timpul pentru preforma
  • 13:55 II dau forma finala, transfer pe o tava cu foaie de copt. Acopar baghetele cu o carpa usor umeda si le las la dospit inca 2 ore juma'
  • 15:30 Preincalzesc cuptorul la 250C cu o tava de copt inauntru. Iau carpa de pe baghete
  • 15:55 Pregatesc o tava cu carpe si le imbib cu apa fiarta
  • 15:57 Crestez baghetele
  • 16:00 Introduc baghetele in cuptor, impreuna cu tava cu carpe umede
  • 16:15 scot tava cu carpe umede si intorc tava cu baghete. Asa o sa se rumeneasca uniform
  • 16:30 Baghetele cu maia sunt gata