Cuvinte cheie paine cu maia, paine de casa, paine incepator, sourdough
Timp de pregatire 30 minutesminutes
Timp de gatire 50 minutesminutes
dospire 1 dayday
Portii 1paine
Echipament
oala de fonta
lama de crestat
bol de dospire
cos de dospire
foi de plastic
Ingrediente
Paine
450gfaina de grau albatip 650,550,000 cu 11-12% proteina
315gapadin care pastrezi 50g pentru a incorpora prefermentul si sarea
9gsare
90gpreferment
Preferment
20gmaia mama
20gfaina de grau alba
20gfaina de grau integrala
40gapatemperatura camerei, 24-26C
Instructiuni
Program
09:00 preferment13:00 autoliza, amestec toata faina cu 265g apa14:00 mix, adaug 90g preferment +25g apa14:30 mix, adaug 9g sare +25g apa15:00 intinde si indoaie15:30 intinde si indoaie16:00 intinde si indoaie18:00 preforma18:30 forma finala18:50 frigider, la 3-5grade C08:00 preincalzire cuptor09:00 copt paine cu maia in oala de fonta cu capac, 240C09:30 copt paine cu maia in oala de fonta fara capac, 230C09:50 painea de casa cu maia este gata