Go Back
Printeaza reteta Pin
5 from 1 vote

Paine de casa cu maia pentru incepatori

o paine de casa cu maia pentru incepatori
Tip bread
Cuvinte cheie paine cu maia, paine de casa, paine incepator, sourdough
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 50 minutes
dospire 1 day
Portii 1 paine

Echipament

  • oala de fonta
  • lama de crestat
  • bol de dospire
  • cos de dospire
  • foi de plastic

Ingrediente

Paine

  • 450 g faina de grau alba tip 650,550,000 cu 11-12% proteina
  • 315 g apa din care pastrezi 50g pentru a incorpora prefermentul si sarea
  • 9 g sare
  • 90 g preferment

Preferment

  • 20 g maia mama
  • 20 g faina de grau alba
  • 20 g faina de grau integrala
  • 40 g apa temperatura camerei, 24-26C

Instructiuni

Program

  • 09:00 preferment
    13:00 autoliza, amestec toata faina cu 265g apa
    14:00 mix, adaug 90g preferment +25g apa
    14:30 mix, adaug 9g sare +25g apa
    15:00 intinde si indoaie
    15:30 intinde si indoaie
    16:00 intinde si indoaie
    18:00 preforma
    18:30 forma finala
    18:50 frigider, la 3-5grade C
    08:00 preincalzire cuptor
    09:00 copt paine cu maia in oala de fonta cu capac, 240C
    09:30 copt paine cu maia in oala de fonta fara capac, 230C
    09:50 painea de casa cu maia este gata