Croissante si sfaturi sa iasa mai bine
produse de vienosserie, croissante usoare
Cuvinte cheie croissant, croissante, croissants
- 500 g faina
- 190 g apa
- 115 g lapte
- 65 g zahar
- 10 g sare
- 6 g drojdie uscata activa
- 20 g unt
- 230 g unt pentru laminat
Proces si timpi
Amestec ingrediente: 1 minut la viteza 1, 6 minute la viteza 2 - temperatura aluatului 26C
Prima dospire: 1 ora la temperatura camerei (26C) + intre 8-12 ore la frigider la 4C
Laminare: 3 impaturiri tip scrisoare
Relaxarea aluatului: Aluatul se lasa 30 de minute la frigider intre seturile de impaturiri
Cosmetizarea: Se formeaza croissantul
Dospirea finala: 1.5 - 2 ore la temperatura camerei - 26C
Coacere: 13 minute la 196C, cuptor preincalzit
Un program de urmarit:
Amestec ingrediente: 19:50 - 20:00
Prima dospire: 20:00 - 08:00
Laminare&Relaxarea aluatului: 08:00 - 10:00
Cosmetizarea: 10:00 - 10:20
Dospirea finala: 10:20 - 12:00
Coacere 12:00 - 12:13