Go Back

Croissante si sfaturi sa iasa mai bine

produse de vienosserie, croissante usoare
Tip Breakfast, Brunch
Specific French
Cuvinte cheie croissant, croissante, croissants

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 190 g apa
  • 115 g lapte
  • 65 g zahar
  • 10 g sare
  • 6 g drojdie uscata activa
  • 20 g unt
  • 230 g unt pentru laminat

Instructiuni

Proces si timpi

  • Amestec ingrediente: 1 minut la viteza 1, 6 minute la viteza 2 - temperatura aluatului 26C
  • Prima dospire: 1 ora la temperatura camerei (26C) + intre 8-12 ore la frigider la 4C
  • Laminare: 3 impaturiri tip scrisoare
  • Relaxarea aluatului: Aluatul se lasa 30 de minute la frigider intre seturile de impaturiri
  • Cosmetizarea: Se formeaza croissantul
  • Dospirea finala: 1.5 - 2 ore la temperatura camerei - 26C
  • Coacere: 13 minute la 196C, cuptor preincalzit

Notite

Un program de urmarit:
Amestec ingrediente: 19:50 - 20:00
Prima dospire: 20:00 - 08:00
Laminare&Relaxarea aluatului: 08:00 - 10:00
Cosmetizarea: 10:00 - 10:20
Dospirea finala: 10:20 - 12:00
Coacere 12:00 - 12:13