Go Back

Cartofi mega crocanti si pufosi ca norisorii de pe cer

Cuvinte cheie cartofi crocanti
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 1 hour 15 minutes
Timp total 1 hour 25 minutes
Portii 4
Author Liviu

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 8 bucati catei usturoi
  • 3 linguri unt topit
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 ramuri rozmarin se pun doar frunzele

Instructiuni

  • Cartofii se pre-fierb inainte sa intre la cuptor, intr-o oala mare am adaugat apa si sare si adus la punctul de fierbere. Cuptorul l-am preincalzit la 220 grade Celsius. Cartofii se curata si se taie in bucati de marimea unei mingii de ping pong . I-am pus in oala cu apa fiarta timp de 10 minute dupa care intr-un scurgator si am amestecat putin pentru a le da o margine care sa absoarba grasimea. 
    Intr-o tava am adaugat o buna parte din unt+ulei, rozmarinul si ustoroiul dupa care am asezat cartofii si am amestecat bine pana cand au fost acoperiti pe toate partile. Neaparat trebuie lasat loc intre cartofi pentru a se coace cat mai uniform si crocant. Se lasa aproximativ 45 de minute, iar dupa 30 minute am vrut sa maresc suprafata cartofului pe tava, astfel m-am folosit de un batator, nu am avut altceva si am apasat incet, incet, pe fiecare cartof in parte, pana cand s-au aplatizat. Apoi am adaugat uleilul cu unt, rozmarin, usturoi , am uns bine de tot cu o pensula de bucatarie si i-am pus din nou la cuptor pentru 25-30 minute , pana cand mi s-a parut ca arata bine si merita scosi.