Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Placinta cu sunca, branza si spanac, numa’ buna de mic dejun

Placinta cu sunca, branza si spanac, numa’ buna de mic dejun

Pfoai, a mai trecut o saptamana, super scurta ca a fost Pastele, iar eu cu jumatatea mea mai buna am facut ceva neortodox, nu ne-am petrecut zilele de Paste cu parintii si la biserica, ci am bookuit un scurt city break in… Stockholm, Suedia. Cand altii se duc la mare de 1 Mai, noi mergem in tarile reci. Reci, dar am avut noroc de vreme buna si mult soare. Promit ca scriu un post special cu aventurile culinare din Suedia si nu mai trag de timp. Va spun exact ce am facut in dimineata asta, cu putinul pe care il mai aveam in frigider. O placinta cu sunca, branza si spanac, ca o tarta, rapida si delicioasa.

 placinta cu sunca, branza si spanac

Ca de obicei eu ma trezesc in weekend pe la un 7 juma, creierul meu imi spune sa ma bucur cat mai mult de timpul liber si iaca am scos din frigider o folie de placinta, niste sunca, branza si spanac. Am un caietel cu cateva retete de mic dejun sau brunch care se pot face repede, iar reteta asta este una dintre ele.

Cel mai mult la reteta asta de placinta imi place mixul de culori din ingrediente si desigur, the cheeeeese. As putea sa mananc branza pana cand nu mai pot sa ma ridic de pe scaun si trebuie sa vina cineva sa ma ia cu targa.. Guilty!

 placinta cu sunca, branza si spanac

Placintelele astea sunt un fel de tarte, dar parca nu atat de serioase si pretentioase. Le puteti face oricand, oricum si pentru oricine <3

Preincalzesc cuptorul la 200 grade si pregatesc o tava cu hartie de copt. Intr-un vas mediu am combinat sunca taiata, ricotta, mozzarella, lapte, nucsoara, sarea si piperul.

Am pus o tigaie pe aragaz, am dat focul la mijloc si am adaugat uleiul de masline. Am sotat salotele si usturoiul pentru 1 minut apoi am adaugat spanacul si l-am gatit pana cand si-a pierdut din volum. Daca folosesti spanac congelat, il poti gati conform instructiuniilor de pe ambalaj.

O data ce este gata spanacul l-am adaugat in bolul cu branza si celelalte ingrediente si am amestecat bine. Foaia de placinta o tai in 4 si asez fiecare bucata in tava pe care am pregatit-o. Pun mixul din bol in centrul fiecarei foi si impatur cu grija, formand niste pungute deschise.

 placinta cu sunca, branza si spanac
 placinta cu sunca, branza si spanac

Am uns cu un ou bine batut fiecare placinta si am adaugat inca un topping de mozzarela peste. Da, pentru ca branza este viata.

Am dat la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand marginile devin aurii si apetisante.

 placinta cu sunca, branza si spanac

Am scos din cuptor si le-am lasat cateva minute sa se raceasta, iar apoi a inceputul festinul de dimineata. Placinta cu sunca, branza si spanac este gata!

Placinte cu sunca, branza si spanac numa’ bune de mic dejun

Tip mic dejun
Cuvinte cheie mic dejun, placinte
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii

Ingrediente

  • 1 foaie aluat placinte
  • 6 bucati sunca
  • 180 g ricotta
  • 110 g mozzarella
  • 2 linguri lapte
  • 1/4 lingurita nucosara
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 bucata salota
  • 1 catel usturoi
  • 400 g spanac
  • 1 bucata ou
  • sare si piper dupa gust

Bon Profit!

Share

Related Posts

Mic dejun cu un fel de tocana de cartofi si oua posate

Mic dejun cu un fel de tocana de cartofi si oua posate

In vietile noastre agitate si ocupate nu prea mai este timp si de mic dejun. Reteta asta este numai buna pentru a reintegra prima masa de dimineata in rutina de zi cu zi. Ingredientele sunt putine si lasa loc imaginatiei pentru a adauga orice gasim […]

Micul dejun cu oua turcesti, iaurt si sos chili

Micul dejun cu oua turcesti, iaurt si sos chili

Micul dejun este foarte important pentru mine si familia mea, nu prea trece o zi fara sa mancam in primele ore ale diminetii. In materie de mic dejun, bucataria romaneasca nu dispune de prea multe variante si m-am inspirat din bucatariile internationale. Ouale turcesti, din […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *