Buna sa iti fie ziua! Incepem anul cu pizza cu maia, pe stil napoletan.
Sa faci un blat de pizza este un mod prielnic sa stop de waste si poti sa folosesti ce ai arunca in mod normal din maia cand o hranesti.
Gasesti in video tehnici de a lucra aluatul si care te ajuta sa dezvolti structura de gluten.
Program&proces
- 18:00 – Amestec ingredientele
- 18:10 – 18:15 Metoda rubaud sau slap&fold
- 18:15 – 20:45 Fermentare in bulk
- 18:45 – Stretch&fold
- 19:15 – Stretch&fold
- 19:45 – Stretch&fold
- 20:45 – Sfarsitul fermentarii in bulk
- 10:00 – 10:10 Impart aluatul in 4 bile de ~230g
- 10:10 – 18:00 dospire lenta, la temperatura camerei
- 10:20 – 10:30 fac sosul de rosii si il pun la frigider
- 17:00 preincalzire cuptor la 250C
- 17:40 tai mozarella in fasii de 1cm
- 18:00 Introduc pizza la cuptor
Reteta pizza cu maia
Blat (4 bile de ~ 230g)
- 560g faina tip T0 100%
- 392g apa 70%
- 90g maia (1:5:5) 16%
- 18g sare 3%
Sos de rosii
- 1 conserva rosii decojite
- 4g sare
- 1 legatura busuioc
- 1 lingura ulei masline
280g mozzarella fresh
Sper ca ti-a placut reteta mea de pizza cu maia si te astept inapoi pe blog cu un nou episod din seria cu maia.