Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Pizza cu maia homemade, pe stil napoletan

Pizza cu maia homemade, pe stil napoletan

Buna sa iti fie ziua! Incepem anul cu pizza cu maia, pe stil napoletan.
Sa faci un blat de pizza este un mod prielnic sa stop de waste si poti sa folosesti ce ai arunca in mod normal din maia cand o hranesti. 
Gasesti in video tehnici de a lucra aluatul si care te ajuta sa dezvolti structura de gluten. 

Program&proces

  • 18:00 – Amestec ingredientele
  • 18:10 – 18:15 Metoda rubaud sau slap&fold
  • 18:15 – 20:45 Fermentare in bulk
  • 18:45 – Stretch&fold
  • 19:15 – Stretch&fold
  • 19:45 – Stretch&fold
  • 20:45 – Sfarsitul fermentarii in bulk
  • 10:00 – 10:10 Impart aluatul in 4 bile de ~230g
  • 10:10 – 18:00 dospire lenta, la temperatura camerei
  • 10:20 – 10:30 fac sosul de rosii si il pun la frigider
  • 17:00 preincalzire cuptor la 250C
  • 17:40 tai mozarella in fasii de 1cm
  • 18:00 Introduc pizza la cuptor

Reteta pizza cu maia


Blat (4 bile de ~ 230g)

  • 560g faina tip T0 100%
  • 392g apa 70%
  • 90g maia (1:5:5) 16%
  • 18g sare 3%

Sos de rosii

  • 1 conserva rosii decojite 
  • 4g  sare
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingura ulei masline

280g mozzarella fresh

Sper ca ti-a placut reteta mea de pizza cu maia si te astept inapoi pe blog cu un nou episod din seria cu maia.

Share

Related Posts

Focaccia cu maia si mirosul divin

Focaccia cu maia si mirosul divin

Sa iti povestesc eu ce sa intampla cand focaccia cu maia e la cuptor. Pisica mea innebuneste cand simte miros de ulei de masline incins. Cumva si eu trec printr-o stare de euforie atunci cand toata casa se umple de mirosul divin din cuptor. E […]

Paine de casa cu maia pentru incepatori

Paine de casa cu maia pentru incepatori

Buna sa iti fie ziua! Azi eu vreau sa iti dau reteta de paine de casa cu maia pe care sa o faci in fiecare weekend. Vreau sa iti dau o metoda menita sa nu dai gres atunci cand incepi sa iti faci paine de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *