Nu sunt un fan al deserturilor, insa aceste briose sunt dementiale si mai sanatoase decat cele obisnuite. Bananele sunt ingredientul principal si dau o aroma deosebita brioselor. Noroc cu doamna Sunday Chef care ma rasfata cu aceasta nebunie cam o data e luna. Bucataria miroase nemaipomenit dupa ce le pui la cuptor, parca imi doresc sa am un mic bistro in care sa vand banana bread si sa imi petrec toata ziua cu nasul in brioselele astea magice.
Un lucru foarte important este sa folositi banane bine coapte ( au pete negre la suprafata ). Daca nu gasiti la piata sau la supermarket, le puteti pune cateva minute in cuptor pana ce pielea bananei devine neagra.
Pentru varianta simpla ai nevoie de ceva unt, ou, zahar, faina si banane, atat si nimic mai mult. Pentru a obtine un gust si mai deosebit putem pune coaja rasa de la o lamaie, nuci si poate ciocolata, yuuuuum!!
Banana Bread Muffins
Ingrediente
- 170 g faina
- 170 g zahar
- 50 g unt topit
- 3 banane coapte
- 1/2 coaja lamaie *rasa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonad sodiu
- 1 ou
- nuci pisate si ciocolata rasa dupa bunul plac
Este bine daca ai un mixer la indemana, iti economiseste mult timp si energie 🙂 si pentru mine este greu sa amestec toate ingredientele „manual”.
Incepe sa pui in bolul mixer-ului bananele, zaharul, untul, oul si coaja de lamaie. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen adauga faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si mai lasa-l cateva minute sa se amestece. La final toarna nucile pisate si ciocolata si amesteca pentru ultima oara, ai grija sa nu ametesti 🙂
Dupa ce ai obtinut amestecul, unge tava cu putin unt ( sa nu se lipeasca banana bread muffins ) si adauga compozitia. Pune putin peste jumatatea unei forme, la final isi va dubla volumul si nu va da pe afara.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade Celsius dupa care introduci tava si poti sa uiti de ea pentru 25 minute. Lucru usor de zis, greu de facut pentru ca mirosul din casa nu iti va da pace
Bon apetit!
Buna! Arata delicios! Cata faina ai folosit?
Mulumesc, Ramona. Am folosit 170g faina, pare ca am uitat sa adaug in reteta, dar editez acum 🙂