Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Reteta mea secreta de hummus

Reteta mea secreta de hummus

Hummus este acel dip care nu trebuie sa lipseasca de pe masa, cel putin asa am vazut eu un articol dintr-o publicatie straina… probabil ca asa este, eu zic ca este un preparat super bun atunci cand este facut cum trebuie, cremos, uleios si plin de tahini .

De la primul hummus din viata noastra am testat si am testat o gramada de retete, de la Jamillacuisine, la reteta lui Adrian Hadean, minimalistbaker, thekitchn , toate au fost bune dar lipsea ceva. Uuite ca am ajuns la cea mai buna reteta din viata mea, pe care o folosesc ca baza pentru orice si este de la respectabilul chef Ottolenghi, o sa vedeti ca o sa il mentionez ca referinta in multe din retetele pe care la postez pe blog. Cumva exista ceva in retetele lui care acceseaza o parte din inima mea si papilele mele gustative.

Cand ajung acasa de la munca, iau 200g naut uscat , il pun intr-o oala medie si adaug apa rece undeva de doua ori volumul lor. Il las peste noapte si astfel bobul de naut se hidrateaza si absoarbe in mare parte apa. Acest pas este important, salveaza mult din timpul de fierbere si face ca hummusul final sa fie foarte cremos.

De dimineata, dupa ca ce imi termin rutina zilnica, vars continutul de apa si las doar nautul, apoi pun oala pe aragaz, la foc mediu , adaug o lingurita de bicarbonat de sodiu si gatesc nautul pentru 3 minute ( life hack: se incalzeste bobul si astfel va absorbi si mai multa apa pentru a se face mai repede )

Adaug apa si il duc la punctul de fierbere. Sunt atent sa iau spuma care se formeaza deasupra si orice pielita de la naut. In functie de tipul de naut si prospetimea acestuia, lasam pe foc aprox 20-40 minute. Cand este gata se poate testa un bob de naut si daca se sparge usor intre degete, atunci este done.

Am scurs printr-o sita si am pus nautul intr-un mixer pentru a il procesa pana cand se obtine o pasta tare ( da , nu e nevoie sa curatam pielitele, astfel salvam cam 30 minute din viata noastra ). Apoi, cu mixerul inca pornit, am adaugat pasta de tahini, sucul de lamaie, usturoiul (pe care il pisez intr-un mojar inainte) si sarea. La sfarsit am turnat usor apa foarte rece si am lasat sa se mixeze pentru 3-5 minute pana cand am obtinut un amestec de hummus cremos.

Hummusul se transfera intr-un vas acoperit cu folie alimentara de plastic si se lasa 30 minutes sa se odihneasca. Daca nu il folositi imediat, se poate pastra la frigider 3-4 zile, cu conditia ca inainte de servire sa fie scos cu 30 minute inainte din frigider.

Reteta secreta de Super Hummus

Prep Time15 mins
Cook Time40 mins
Total Time55 mins
Keyword: hummus
Servings: 6

Ingredients

  • 250 g naut uscat
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 1.5 l apa
  • 270 g tahini
  • 4 linguri suc lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml apa rece
  • sare dupa gust

Sa aveti pofta! Bon profit!

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *