Iarna am nevoie de vitamine si am dat peste aceasta reteta de cous cous de la Ottolenghi ( da din nou acest mare chef ) cu multe ingrediente, dar cu putina implicare in timpul gatitului. Este o reteta plina de flavour, pasta de harisa ii da un mic kick ( posibil sa nu va placa atat de mult , parerea mea este ca puteti sa incercati pentru prima oara cu mai putina pasta )
Legumele le cumpar din piata Bucur Obor, nu am un vanzator preferat ci mai mult ma uit la cum arata legumele, cum sunt pastrate, depozitatae si apoi decid sa le cumpar.
Cuptorul se preincalzeste la 190 grade C. Incep si pun morcovii, pastarnacul si salotele intr-o tava si adaug betele de scortisoara, foaia de dafin, 4 linguri de ulei, ¾ lingurita sare, celelalte condimente si amestec bine. Se pune tava in cuptor pentru 15 minute.
Adaug dovlecelul si il amestec cu celelalte ingrediente din tava si pun inapoi la cuptor pentru inca 35 minute. Legumele trebuie sa fie gata cand sunt moi si in acelasi timp simtiti un mic crunch atunci cand muscati. Acum se mai adauga nautul si apa , se baga inapoi in cuptor pentru 10 minute.
Cu 15 minute inainte ca legumele sa fie gata, am pus cous cous-ul intr-o oala de marime medie cu 1 lingura de ulei de masline si ½ lingurita sare. Am pus baza de supa de legume fiarta peste cous cous, am acoperit oala cu folie de plastic alimentara si am lasat pentru 10 minute. Apoi am adaugat untul si am amestecat cous cous-ul cu o furculita pana cand s-a topit. Se acopera si se lasa undeva cald pana cand sunt gata legumele.
Am luat un bol alb , am adaugat cous cous-ul peste care am pus legumele amestecate cu harissa si un pic de suc de lamaie . Am ornat cu patrunjel si m-am apucat de treaba 😀
Veggie cous cous
Ingrediente
- 2 bucati morcov taiati in bucati de 2 cm
- 2 bucati pastarnac taiat in bucati de 2 cm
- 8 bucati salote
- 2 bete scortisoara
- 3 foi dafin
- 5 linguri ulei masline
- 1/2 lingurita ghimbir praf
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita paprika iute
- 1/4 lingurita fulgi chilli
- 300 g dovleac
- 200 g naut din conserva
- 350 ml apa
- 170 g cous cous
- 260 ml baza supa legume
- 25 g pasta harisa
- 30 g patrunjel
- sare/piper dupa bunul plac
Bon profit!