Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Pastrav la gratar

Pastrav la gratar

O reteta de vara super buna si mega sanatoasa este pastrav la gratar cu multa lamaie si patrunjel. Merge minunat cu o salata simpla crunchy si o garnitura clasica de cartofi crocanti.

Gratarul ( eu am unul de fonta de la ikea, foarte bun ) se preincalzeste la foc mare

Pe fiecare parte a pastravului fac taiaturi diagonale, la adancime de jumatate de centimetru si din loc in loc. Motivul este ca sarea si piperul patrund mai bine si pastravul va avea un gust mai bun. Sarea grunjuasa se absoarbe mai lent, evitam astfel sa avem un gust prea sarat. Trust me , it works! In taieturile pe care le-am facut am umplut cat am putut cu feliile de lamaie si patrunjel.

Apoi am pus fiecare pastrav pe gratar, coaja de ramaie peste pastrav + jumatatea de lamaie pe grat. Se gateste aproximativ 6 minute pe fiecare parte, sau pana cand este crocant si auriu . Se stoarce lamaia care a stat pe gratar si se serveste alaturi de o salta simpla sau de cartofi ( my favs ) crocanti si pufosi la cuptor ( vezi reteta )

Pastrav la gratar

Prep Time15 mins
Cook Time12 mins
Total Time27 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 bucati pastrav transat
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 bucati lamaie
  • unt

Bon profit!

Share


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *