Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Ediția 1.3 cu echipa Andreea și Soso – cotlete de berbecuț la cuptor cu legume și cartofi cu rozmarin

Ediția 1.3 cu echipa Andreea și Soso – cotlete de berbecuț la cuptor cu legume și cartofi cu rozmarin

Prima finala a “Sunday Chef” a avut loc intr-una dintre cele mai frumoase duminici de octombrie. Soarele stralucea, frunzele aurii zburau si o adiere placuta de vant strabatea cartierul Muncii din Bucuresti. O adevarata “indian summer”. La cratita urmau sa se prezinte “the underdogs”, mai exact echipa formata de sorti din Andreea si Soso, persoanele cu cea mai putina experienta pe frontul bucataresc de pana acum.

image

Echipa 3 s-a stresat si pregatit indelung pentru infruntare, fiind mega pregatiti sa arate ca si ei pot si mai ales ca de fapt, ei pot mai bine decat li s-a dus deja vestea. Andreea si Soso s-au prezentat in frumoasa bucatarie din Muncii cu o serie de cotlete de berbecut, mustar, patrunjel, fistic, rosii, dovlecei si o punga serioasa de parmezan.

image

Ceilalti participanti au muncit si s-au relaxat in sufragerie alaturi de invitatul surpriza nasu’ Bala in timp ce echipa 3 s-a pus pe treaba. Soso a preluat conducerea in echipa, manuind cu talent cutitul si pregatind cotletele apetisante care urmau sa dea pe spate audienta. Andreea a avut in sarcina garnitura si pregatirea crustei pentru cotlete.

image
image
image

Conform retetei la care s-a oprit echipa 3, pentru a obtine un rezultat wow, cotletele trebuiau imbracate in 2 tipuri de crusta, una pentru fiecare parte: fistic cu pesmet si parmezan pe o latura si un mix de ierburi, pesmet si condimente (coriandru for the win!!) pe cealalta.

image
image

Cartofii cu rozmarin au fost inspiratia de moment al lui chef Soso care a avut destula prezenta de spirit incat sa isi dea seama la timp ca garnitura din reteta originala nu urma sa aduca note mari. Planul a fost adaptat din mers si usor usor farfuriile s-au umplut cu bunatati aburinde.

image
image
image

Momentul adevarului a fost tensionat mai ales ca sosul pe baza de gem al lui Soso s-a intarit mai repede decat a putut fi mancat. S-a infulecat intr-o mare liniste, noroc cu nasu’ Bala care a fost mai vocal desi notele lui nu se puneau in marea socoteala care avea sa decida castigatorii primei editii de Sunday Chef.

image
image
image

Cand s-a ridicat si ultima farfurie goala de pe masa a venit momentul adevarului: joaca e joaca dar e pe puncte. Si au venit…din ce in ce mai multe. Andreea si Soso au surprins intreaga audienta care nu a avut de ales decat sa ii desemneze castigatorii unui rand de bauturi la Londra.

Ne vedem peste o saptamana cand misiunea devine mai grea: echipele s-au schimbat iar brieful implica carne de vita. Fie ca cea mai suculenta sa castige 😛

Share

Related Posts

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Ne-am hotărât ca de Crăciun sa fim mai creativi si ne-am decis să preparăm o rețetă nouă cu varză de Bruxelles ( nu am crezut niciodată că poate să fie atât de bună ), somon, creveți și prosciutto crudo. Pentru preparatul final am folosit cateva frunze de […]

Ediția 1.2 cu echipa Ada si Peter – Pui thailandez cu dovleac și cocos

Ediția 1.2 cu echipa Ada si Peter – Pui thailandez cu dovleac și cocos

Tribul “Sunday Chef” s-a reunit iarăși în deja faimosul apartament din Piața Muncii pentru a doua ediție a ostilităților din bucătărie. La tocător s-au prezentat Ada și Peter, aka “Echipa celor mai muncitori oameni din familii”.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *