Ne-am hotărât ca de Crăciun sa fim mai creativi si ne-am decis să preparăm o rețetă nouă cu varză de Bruxelles ( nu am crezut niciodată că poate să fie atât de bună ), somon, creveți și prosciutto crudo. Pentru preparatul final am folosit cateva frunze de busuioc, roșii, bucăți de anșoa, ceapă roșie, lămâie și usturoi.
Varza de bruxelles si somon la cuptor
Ingrediente
- 500 g varza de Bruxelles
- 3 catei de usturoi
- o mana de busuioc
- 1 lamaie
- 2 cepe rosii
- 500 g rosii
- 4 felii de somon
- 4 felii prosciutto crudo
- 500 g cozi de creveti congelati
- 100 g ansoa
- sare si piper
- ulei de masline
Am început ziua la cumpărături, am avut noroc si am găsit toate ingredientele de care am avut nevoie in același loc. In bucătarie, primul lucru pe care l-am facut a fost să deschidem pachetul de busuioc. Suntem pur și simplu îndrăgostiți de mirosul si aroma lui.
Am spălat varza de bruxelles și am pus-o într-o oală cu apă fierbinte pentru 15-20 minute. În timp ce se fierbea varza, am tocat ceapa mărunt și am adăugat-o într-o tigaie cu căteva picături de ulei de măsline. Am amestecat ceapa până când a prins o culoare maronie si am adăugat in tigaie varza de bruxelles. 5 minute au fost suficiente pentru varza sa prinda o culoare usor rumenie.
Într-o tavă mai mare am pus somonul ( asezonat cu sare și piper ), cozile de creveți pe care le-am decongelat înainte de le adăuga în tavă, feliile de anșoa tăiate mic, lămâia tăiată în patru, roșiile si busuiocul. Cățeii de usturoi i-am lăsat întregi și nu i-am decojit, astfel se elibereaza aroma mai plăcut.
Cuptorul trebuie să fie incălzit înainte de a pune tava, așa că l-am setat la 210 grade. Am mai adăugat varza de bruxelles, am pus la suprafață feliile de somon și de prosciutto. Stropim ingredientele cu câteva picaturi de ulei de măsline și suntem gata să introducem tava în cuptor pentru 10-15 minute.
Bon appetit și Sărbători Fericite!