La două săptămâni de la ultimul Sunday Chef a venit momentul să fierbem din nou. Și în fața televizoarelor (pam pam dispari băi Ponta) dar și în bucătărie. Acum cele 3 fete cucuiete (aka echipa ASA Learning) s-au prezentat la datorie cu cuțitele în mână și încrederea în suflete.
Ideea pe care au mers a fost a Adei – salată thailandeză cu tăiței, măr, morcov, varză, alune caju și carne de porc cu sos dulce. O listă destul de lungă de ingrediente și puțin bizară de altfel. Dar hai, curaj soldați!
Fetele s-au pus rapid pe tocat (au și avut ce) și în nu prea mult timp au umplut ochi un bol imens cu cele mai proaspete culori și arome ale momentului. Curcubeu de toamnă, nu alta!
Porcul a fost gătit în două tranșe și perpelit într-un sos delicios de soia, mentă și busuioc. Mirosul cărnii i-a atras pe băieți în bucătărie pe rând (bineînteles, la legume nici nu s-au uitat).
Cum Adei nu îi este frică să „get down and get dirty”, și-a luat asupra ei sarcina de a amesteca straturile de salată cu sosul și alunele caju. Odată întrepătrunse legumele, s-a pus rapid peste ele porcul suculent și băieții au fost chemați oficial la masă.
Estetic a fost bine, la nivel de gust a fost la fel de bine. Inspirația a fost cu plus așa că rezultatul a fost de 6 burtici fericite (care au devenit și mai binedispuse în momentul în care au anunțat rezultatele alegerilor prezidențiale – bye bye Ponta, salutare domnule Iohannis!). La Sunday Chef însă nu am avut un învingător de data aceasta – ambele echipe au strâns câte 40 de puncte.