Noodles sunt practic taietei sau paste din orez, foarte gustosi daca sunt insotiti de un sos plin de arome. Pot fi mancati calzi sau reci, in supe, salate, in preparate de brunch, pranz sau cina.
Mai usor este ca se pot gati separat si pusi deoparte pana cand farfuria este gata de asamblare. Dupa ce se fierb se lasa sub jet de apa rece, nu prea rece deoarece riscam sa se rupa. Se ung cu putin ulei de masline si se pastreaza intr-un bol mai mare.
Crevetii sunt congelati, am ales cateva bucati cu partea cu codita. Am luat o tigaie si am sotat crevetii la foc mediu pana cand si-au schimbat culoarea intr-un roz-portocaliu deschis. Daca stau prea mult atunci carnea va fi gumoasa si nu imi doresc asta. Dupa ce i-am scos din tigaie am imprastiat putin suc de lime peste ei, pentru extra flavor
Intr-o oala mai mare am fiert noodles conform instructiunilor de pe ambalaj si am aplicat procedeul pe care l-am amintit mai sus.
Am curatat morcovii, zuchini si i-am taiat juliene. Ceapa verde am tocat-o marunt impreuna cu patrunjelul.
Pentru sos am tocat marunt usturoiul, ardeiul iute si am adaugat sucul de lime, zaharul brun, sosul de peste, apa. Pun tot amestecul intr-o oala mica de sos si gatesc pana cand incepe sa fiarba. Adaug amidonul si il mai las 2 minute dupa care iau oala de pe foc. Am gustat din sos dupa ce s-a racit si am mai pus ceva sare sa il fac pe gustul meu. Intr-un bol separat am mixat sosul de soia si de susan.
Pentru plating am luat un bol putin mai adanc, am adaugat o parte din noodles si am amestecat cu o parte din sosul de lime cu usturoi. Am asezat fasiile de morcov si zuchini intr-o parte, crevetii in partea opusa si am presarat bucatele din ceapa verde si patrunjel. In mijloc am pus nuca maruntita, am stropit cu cateva lingurite din sosul de lime cu usturoi si am stors jumatate de lime peste bol.
Noodles cu creveti si sos de lime cu usturoi
Ingrediente
- 400 g creveti
- 1/2 lime doar lichidul
- 200 g noodle taietei orez
- 4 fire ceapa verde taiate fin
- 1 bucata morcov taiat juliene
- 1/2 bucata castravete taiat juliene
- 2 linguri sos soia
- 50 g nuca prajita si maruntita
Sos de lime cu usturoi
- 4 catei usturoi
- 3 linguri suc lime
- 3 linguri zahar brun
- 60 ml apa
- 1 lingura sos peste
- 1 lingura apa
- 2 lingurite amidon
- 2 ardei iuti
Bon profit!