Imi place foarte mult mancarea italiana, cred ca intr-o alta viata am locuit in Italia si am fost cel mai mare gurmand. Am trecut pe langa piata de peste din Obor si am fost placut surprins sa gasesc si altceva in afara de peste. M-am decis sa folosesc pastele pe care le-am cumparat din Milano si cu ce altceva puteam sa le amestec, decat cu fructe de mare.
Midii, inele de calamar si creveti decorticati, ce-i drept, sunt fructe de mare congelate, nu au aceeasi textura ca unele proaspete, dar nu ne aflam in tari cu iesire la mare. Fructele de mare au stat la dezghetat, la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.
Paste italiene cu fructe de mare
Ingrediente
- 100 g midii
- 100 g creveti decorticati
- 100 g calamari rondele
- 1 ceapa rosie
- 1 conserva rosii intregi
- 3 felii ansoa
- 2 catei usturoi
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 suc lamaie
Incepem prin a pune la fiert apa intr-o cratita mare ( cat sa acopere pastele pe care le vom pune ). Nu uitati de sare, ajuta sa fiarba apa mai repede si da un gust mai bun pastelor.
Cateii de usturoi si ceapa se toaca marunt, pe foc se pune o tigaie cu cateva linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul, iar dupa ce capata o culoare usor maronie, se adauga ceapa si feliile de ansoa. Se amesteca pentru cateva minute, pana cand ceapa se inmoaie. Este momentul sa adaugam o conserva de rosii si jumatate de pahar de vin alb si se sauteaza ( prajesc ) pentru 3-4 minute.
Verifcam pastele, in principiu se lasa cu un minut mai putin decat este indicat pe pachet, incercam sa obtinem o consistenta „al dente”, acest lucru insemana „la dinte”. La mijloc, pastele vor fi elastice, iar la exterior sunt mai moi. Alegem consistenta al dente atunci cand vrem o masa mai usoara, astfel nu se elibereaza tot amidonul, sau cand vrem sa combinam pastele cu un sos, astfel se vor mai gati/fierbe pentru cateva minute.
Adaugam la sos midiile si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute, dupa punem crevetii si inelele de calamar pentru 3-4 minute.
La final adaugam pastele, sucul de lamaie si, dupa gust, sare si piper. Se orneaza in farfurie cu patrunjelul proaspat si se serveste alaturi de un pahar de vin alb.
Bon apetit!