Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Paste italiene cu fructe de mare

Paste italiene cu fructe de mare

Imi place foarte mult mancarea italiana, cred ca intr-o alta viata am locuit in Italia si am fost cel mai mare gurmand. Am trecut pe langa piata de peste din Obor si am fost placut surprins sa gasesc si altceva in afara de peste. M-am decis sa folosesc pastele pe care le-am cumparat din Milano si cu ce altceva puteam sa le amestec, decat cu fructe de mare.

Midii, inele de calamar si creveti decorticati, ce-i drept, sunt fructe de mare congelate, nu au aceeasi textura ca unele proaspete, dar nu ne aflam in tari cu iesire la mare. Fructele de mare au stat la dezghetat, la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.

Paste cu fructe de mare

Paste italiene cu fructe de mare

Specific Italiana

Ingrediente

  • 100 g midii
  • 100 g creveti decorticati
  • 100 g calamari rondele
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva rosii intregi
  • 3 felii ansoa
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 suc lamaie

Incepem prin a pune la fiert apa intr-o cratita mare ( cat sa acopere pastele pe care le vom pune ). Nu uitati de sare, ajuta sa fiarba apa mai repede si da un gust mai bun pastelor.

Cateii de usturoi si ceapa se toaca marunt, pe foc se pune o tigaie cu cateva linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul, iar dupa ce capata o culoare usor maronie, se adauga ceapa si feliile de ansoa. Se amesteca pentru cateva minute, pana cand ceapa se inmoaie. Este momentul sa adaugam o conserva de rosii si jumatate de pahar de vin alb si se sauteaza ( prajesc ) pentru 3-4 minute.

Verifcam pastele, in principiu se lasa cu un minut mai putin decat este indicat pe pachet, incercam sa obtinem o consistenta „al dente”, acest lucru insemana „la dinte”. La mijloc, pastele vor fi elastice, iar la exterior sunt mai moi.  Alegem consistenta al dente atunci cand vrem o masa mai usoara, astfel nu se elibereaza tot amidonul, sau cand vrem sa combinam pastele cu un sos, astfel se vor mai gati/fierbe pentru cateva minute.

paste_la_fiert

Adaugam la sos midiile si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute, dupa punem crevetii si inelele de calamar pentru 3-4 minute.


sosul_de_paste

La final adaugam pastele, sucul de lamaie si, dupa gust, sare si piper. Se orneaza in farfurie cu patrunjelul proaspat si se serveste alaturi de un pahar de vin alb.

paste_fructe_de_mare_final

Bon apetit!

Share

Related Posts

Noodles cu creveti si sos de lime cu usturoi

Noodles cu creveti si sos de lime cu usturoi

Noodles sunt practic taietei sau paste din orez, foarte gustosi daca sunt insotiti de un sos plin de arome. Pot fi mancati calzi sau reci, in supe, salate, in preparate de brunch, pranz sau cina. Mai usor este ca se pot gati separat si pusi […]

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Un altfel de Craciun cu varza de bruxelles si somon la cuptor

Ne-am hotărât ca de Crăciun sa fim mai creativi si ne-am decis să preparăm o rețetă nouă cu varză de Bruxelles ( nu am crezut niciodată că poate să fie atât de bună ), somon, creveți și prosciutto crudo. Pentru preparatul final am folosit cateva frunze de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating