In seria mic dejun am introdus si o reteta usoara care se poate prepara atunci cand te trezesti mai tarziu si esti pe fuga. Prepararea dureaza putin, hustle free si gatitul la cald se face aproape de la sine 🙂
In majoritatea retetelor de mic dejun, oul parca este nelipsit, la fel si in cazul de fata. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Incep prin a toca ciupercile si ceapa verde. Pun o tigaie rezistenta la cuptor la foc mediu. Adaug ulei de masline, ciupercile si un varf de sare si le sotez pana cand volumul ciupercilor se micsoreaza. Adaug si ceapa verde si mai sotez 1 minut.
La mic dejun prefer sa evit preparatele scaldate in ulei si astfel cuptorul este prietenul meu cel mai bun. Se incalzeste camera, dar am parte de un preparat mai sanatos.
Strang cipercile intr-o jumatate a tigaii si fac doua buzunarase in care sparg cele doua oua. Presar ceva sare si piper peste oua, parmezanul ras si dau la cuptor pentru aprox 10 minute.
Pentru plating am ales o farfurie de inox, am asezat cipercile si oul deaspura. Am presarat cu ceva ceapa verde si fulgi de chili si cam asta a fost. Un mic dejun rapid si copios!
Oua ochiuri cu ciuperci si parmezan
Ingrediente
- 300 g ciuperci champignon
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 mana parmezan
- 1 lingura ulei masline
- 1/4 lingurita fulgi chilli
- sare si piper
Bon profit!