Micul dejun este foarte important pentru mine si familia mea, nu prea trece o zi fara sa mancam in primele ore ale diminetii. In materie de mic dejun, bucataria romaneasca nu dispune de prea multe variante si m-am inspirat din bucatariile internationale. Ouale turcesti, din ce mi-am dat eu seama sunt oua ochiuri, dar nu sunt prajite intr-o baie de ulei cum suntem noi obisnuiti, ci se fac la cuptor. Reteta originala este de la maestrul Ottolenghi, in care in loc de ardei iute foloseste kirmizi biber, o mirodenie turca cu aroma dulceaga si iute.
![](http://sundaychef.ro/wp-content/uploads/2019/03/ouaturcesti-6-1024x576.jpg)
Micul dejun cu oua turcesti se gateste foarte repede, in 25 minute va puteti aseza la masa. Cuptorul se preincalzeste la 150 grade C, iar intr-o tigaie rezistenta la cuptor adaug rucola, uleiul de masline, sarea si sotez la foc mediu pana cand majoritatea lichidului din rucola s-a evaporat. Cu ajutorul unui ou, intreg, fac 4 cuiburi in mixul de rucola si le sparg pe rand in aceste buzunarase. Le las la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand albusurile s-au intarit. Mie imi place ca la micul dejun sa mananc galbenusul mai moale si las tigaia mai putin la cuptor, spre 10 minute.
In timp ce ouale sunt la cuptor, intr-un bol mic am amestecat iaurtul cu usturoiul zdrobit si un praf de sare. De obicei folosesc iaurt grecesc la micul dejun pentru extra energie.
Intr-o cratita mica topesc untul, adaug ardeiul iute, un praf de paprika dulce, putina sare si prajesc 1-2 minute.
![](http://sundaychef.ro/wp-content/uploads/2019/03/ouaturcesti-2-1024x1024.jpg)
Dupa ce s-au facut ouale, le scot din cuptor si torn iaurtul in mijlocul lor. Imprastii sosul de chilli peste tot si micul dejun este gata!
![](http://sundaychef.ro/wp-content/uploads/2019/03/ouaturcesti-4-1024x1024.jpg)
Pentru plating am luat o farfurie colorata si am prajit o felie de paine cu seminte. Am luat o spatula si am asezat cu grija oula si o parte din rucola si iaurt. Micul dejun se poate transforma in brunch daca se pun doua oua turcesti la o portie.
![](http://sundaychef.ro/wp-content/uploads/2019/03/ouaturcesti-5-1024x1024.jpg)
Oua ochiuri cu iaurt si sos chilli
Ingrediente
- 300 g rucola
- 2 linguri ulei masline
- 4 oua
- 150 g iaurt grecesc
- 1 catel usturoi
- 50 g unt
- 1/2 ardei iute rosu fara seminte
Bon profit!