Va rog sa ma credeti pe cuvant, pastele acestea cu spanac sunt extraordinare. Este unul dintre felurile mele preferate atunci cand ma intorc acasa, dupa o zi foarte lunga la munca. Este o reteta simpla, gustoasa si rapida, pe care va invit sa o incercati! Jumatatea mea mai buna, Andreea, a introdus in viata mea pastele din grau dur, acest tip de paste au mult mai multe proteine in comparatie cu pastele normale si au un indice glicemic mai mic; pe scurt, sunt mai sanatoase decat pastele normale.
Paste gata in 15 minute - fusilloni cu spanac
Ingrediente
- 500 g paste din grau dur
- 500 g spanac congelat
- 150 g smantana
- 150 g mascarpone
- 25 g unt
- 3 catei ustoroi
- 1 lingura nucsoara
- 1 mana parmezan
- ulei de masline
- sare si piper
Am inceput prin a pune pastele intr-o oala cu apa fierbinte, m-am uitat pe ambalaj si se recomanda sa le tin 10 minute. Am sa le las cu un minut mai putin, astfel obtin o textura „al dente”.
In timp ce se fierb pastele, intr-o tigaie tip wok ( sa fie o tigaie mai adanca ) am turnt cateva linguri de ulei de masline, usturoiul tocat marunt, o lingura de nuc si untul. Dupa ce s-a topit untul, am adaugat spanacul. Dureaza aproximativ 5-7 minute pentru a se dezgheta, trebuie sa amestecam destul de des in aceasta etapa. Dupa ce spanacul s-a inchis la culoare, asezonam cu sare si piper, dupa gust ( eu neaparat gust din preparate, altfel risc sa nu aibe nici o savoare ).
Am adaugat smantana, mascarpone si cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Am amestecat compozitia pana am obtinut consistena din imaginea de mai jos. Trebuie sa gustati din nou si sa asezonati daca mai considerati necesar.
Pana in acest moment, pastele trebuie sa se fi fiert si le pot adauga in compozitie. Daca vi se pare compozitia prea groasa, se poate completa cu cateva linguri din apa fiarta. Amestecam pastele cu compozitia si nu mai ramane nimic altceva decat sa radem parmezanul peste fusilloni.
Rezultatul este extraordinar si putem sa servim pastele cu spanac alaturi de un pahar de vin alb.
Bon apetit!