Cand am pofta de ceva consistent, rapid si sunt plictisit de clasicele omlete si oua posate, imi indrept atentia catre frittata. Frittata este similara unui quiche fara crusta, numele vine din italiana ~fritta~ si inseamna fript/prajit. Spre deosebire de omleta, frittata se gateste la cuptor intr-o tigaie rezistenta la temperaturi mari si poate hrani mai multe guri.
Intr-o frittata se poate pune cam orice legume, carne, mezeluri, branzeturi, you name it. In functie de consistenta pe care o vreti, se poate adauga smantana si cartofi., sunt multe variante care pot sa faca frittata pe placul vostru.
Pentru versiunea mea de frittata am gasit in frigider ceva ardei gras rosu si verde, busuioc, baby spinach, rosii cherry si ceapa rosie. Cuptorul l-am preincalzit la 200 grade C. Am taiat legumele cubulete mici si le-am pus in tigaia rezistenta la cuptor cu o lingura de ulei de masline, musai la foc mediu. Dupa ce le-am sotat cateva minute am adaugat spanacul si cateva rosii cherry si am sotat pentru 1 minut.
Am batut ouale bine cu un praf de sare si piper si apoi le-am adaugat in tigaie peste legume. Am lasat sa se aseze putin si sa se intareasca dupa care am varat tigaia la cuptor pentru 8-10 minute. Cat timp am asteptat, mi-am deschis dulapul cu farfurii si m-am gandit ce poate sa puna in evidenta fritatta.
Pentru plating am luat o farfurie simpla, alba, care sa puna in evidenta culorile legumelor . Am taiat frittata in sferturi si le-am asezat una peste alta. Can’t get any easier than this. Un mic dejun/brunch copios!
Frittata cu tot ce am gasit in frigider
Ingrediente
- 1 bucata ardei gras rosu
- 1 bucata ardei gras verde
- 1 bucata ceapa rosie
- 4 oua
- 2 catei usturoi
- 4 fire busuioc
- 100 g baby spinach
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Bon profit!