Un quiche este acea tarta usor sarata in care poti sa arunci orice compozitie pe baza de oua si smantana (liezon cum am invatat la cursul de bucatar). Ai posibilitati nenumarate, poti sa amesteci orice leguma, fruct sau carne. Este un produs de patiserie care poate sa faca parte dintr-un brunch copios, eu il mananc impreuna cu o salata fresh si o vinegreta delicioasa.
Intr-un mixer am adaugat faina si sarea. Am pulsat pentru a se amesteca bine, apoi am adaugat untul taiat cubulete. Am pulsat pana cand nu mai ramane nici o parte uscata si compozitia devine de consistenta unor frimituri. Adaug sarea, zaharul si apa si folosind mixerul pulsez de cateva ori. Folosesc folie alimentara pe care pun blatul de tarta si il intind usor, iar apoi inchid ermetic. Blatul va sta la frigider pentru aproximativ 2 ore dupa care il voi intinde.
Pregatesc o tava de tarta putin adanca, rotunda, cu diametru de aprox. 28cm. Desfasor aluatul de tarta si il intind cat sa obtin o grosime de 3mm apoi il pun peste tava astfel incat sa acopere tot fundul si sa se ridice putin pe marginile acesteia. Deasupra pun folie de copt, iar peste adaug boabe de fasole sau orez menite sa pastreze forma tartei in timpul coacerii. Tava o bag la frigider pentru inca 20 de minute.
Preincalzesc cuptorul la 180 grade C. Pun tava in cuptor si o bag la copt in „gol” pentru 20 de minute. Apoi scot folia alimentara si boabele de fasole si mai coc tarta pentru 5-10 minute, pana cand capata o culoare aurie. Dupa ce este gata, o iau din cuptor si o pun deoparte.
Intr-o tigaie adaug baconul si il prajesc pana cand devine crocant, adaug si partile albe de la ceapa verde sa capete gust mai bun. Dupa ce este gata il scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi grasimea. In tigaie adaug cateva linguri de vin rosu pentru a „deglaze” the shit out of the pan. Dupa ce majoritatea lichidului s-a evaporat, adaug ciupercile si le prajesc pana cand iese mare parte din apa din ele.
Intr-un bol adaug ouale si le bat bine, apoi completez cu smantana si amestec usor. Adaug telemeaua de capra , branza cedar, ceapa verde, patrunjelul, sare si piper dupa care amestec pana omogenizez compozitia.
Iau tarta care s-a odihnit bine, adaug baconul si cipercile dupa care pun compozitia de quiche. Pun la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand capata o culoare usor maronie.
Quiche cu bacon si ciuperci
Ingrediente
Aluat quiche
- 175 g faina
- 12.5 g zahar
- 0.5 lingurita sare
- 140 g unt
- 42 ml apa rece
Umplutura quiche
- 180 g smantana
- 120 g telemea capra
- 120 g branza cedar
- 5 oua
- 100 g bacon taiat bucatele
- 200 g ciuperci campignon
- 3 fire ceapa verde
- 2 fire patrunjel
Bon profit!