Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Quiche cu bacon si ciuperci

Quiche cu bacon si ciuperci

Un quiche este acea tarta usor sarata in care poti sa arunci orice compozitie pe baza de oua si smantana (liezon cum am invatat la cursul de bucatar). Ai posibilitati nenumarate, poti sa amesteci orice leguma, fruct sau carne. Este un produs de patiserie care poate sa faca parte dintr-un brunch copios, eu il mananc impreuna cu o salata fresh si o vinegreta delicioasa.

Intr-un mixer am adaugat faina si sarea. Am pulsat pentru a se amesteca bine, apoi am adaugat untul taiat cubulete. Am pulsat pana cand nu mai ramane nici o parte uscata si compozitia devine de consistenta unor frimituri. Adaug sarea, zaharul si apa si folosind mixerul pulsez de cateva ori. Folosesc folie alimentara pe care pun blatul de tarta si il intind usor, iar apoi inchid ermetic. Blatul va sta la frigider pentru aproximativ 2 ore dupa care il voi intinde.

Pregatesc o tava de tarta putin adanca, rotunda, cu diametru de aprox. 28cm. Desfasor aluatul de tarta si il intind cat sa obtin o grosime de 3mm apoi il pun peste tava astfel incat sa acopere tot fundul si sa se ridice putin pe marginile acesteia. Deasupra pun folie de copt, iar peste adaug boabe de fasole sau orez menite sa pastreze forma tartei in timpul coacerii. Tava o bag la frigider pentru inca 20 de minute.

Preincalzesc cuptorul la 180 grade C. Pun tava in cuptor si o bag la copt in „gol” pentru 20 de minute. Apoi scot folia alimentara si boabele de fasole si mai coc tarta pentru 5-10 minute, pana cand capata o culoare aurie. Dupa ce este gata, o iau din cuptor si o pun deoparte.

Intr-o tigaie adaug baconul si il prajesc pana cand devine crocant, adaug si partile albe de la ceapa verde sa capete gust mai bun. Dupa ce este gata il scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi grasimea. In tigaie adaug cateva linguri de vin rosu pentru a „deglaze” the shit out of the pan. Dupa ce majoritatea lichidului s-a evaporat, adaug ciupercile si le prajesc pana cand iese mare parte din apa din ele.

Intr-un bol adaug ouale si le bat bine, apoi completez cu smantana si amestec usor. Adaug telemeaua de capra , branza cedar, ceapa verde, patrunjelul, sare si piper dupa care amestec pana omogenizez compozitia.

Iau tarta care s-a odihnit bine, adaug baconul si cipercile dupa care pun compozitia de quiche. Pun la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand capata o culoare usor maronie.

Quiche cu bacon si ciuperci

Specific French
Cuvinte cheie brunch, quiche
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 20 minutes
Portii 6
Author Liviu

Ingrediente

Aluat quiche

  • 175 g faina
  • 12.5 g zahar
  • 0.5 lingurita sare
  • 140 g unt
  • 42 ml apa rece

Umplutura quiche

  • 180 g smantana
  • 120 g telemea capra
  • 120 g branza cedar
  • 5 oua
  • 100 g bacon taiat bucatele
  • 200 g ciuperci campignon
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire patrunjel

Bon profit!

Share

Related Posts

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Ador numele acestui preparat, „Shakshuka”, te duce cu gandul la copilarie, atunci cand inventai cele mai trasnite jocuri si le dadeai un nume. Partea interesanta este ca merge in orice perioada a zilei, mic dejun, pranz sau cina, eu prefer sa mananc acest preparat la brunch. […]

Clatite de pe Marte unse cu unt de limeta

Clatite de pe Marte unse cu unt de limeta

Cand eram mic fugeam de spanac ca de dracu’, taica-miu se supara ca nu infulecam din mancarea pe care a trudit-o atat de mult, maica-mea ma ajuta sa mananc luand si ea o buna parte din portia mea si cadeam la pace. La fel de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating