Un spatiu potrivit celor cu pasiune pentru gatit si ziua de duminica!

Mic dejun cu un fel de tocana de cartofi si oua posate

Mic dejun cu un fel de tocana de cartofi si oua posate

In vietile noastre agitate si ocupate nu prea mai este timp si de mic dejun. Reteta asta este numai buna pentru a reintegra prima masa de dimineata in rutina de zi cu zi.

Ingredientele sunt putine si lasa loc imaginatiei pentru a adauga orice gasim prin frigider. Orice tip de branza, orice tip de carne, orice leguma este numai buna de aruncat in tigaie. Eu am gasit ceva cartofi albi, cartofi dulci, ceapa si branza cedar si ceapa verde.

Dis-de-dimineata m-am trezit sa prepar micul dejun si am luat cartofii albi si dulci pe care i-am curatat si i-am taiat cubulete de 1.5 centimetri. Ceapa am tocat-o marunt, ceapa verde fasii mici, iar branza cedar am dat-o printr-o rozatoare. Am pus o tigaie intinsa la foc mediu si am pus o lingura de ulei de masline. Am adaugat cartofii in tigaie si i-am gatit pana cand au capatat o culoare usor maronie pe toate partile. Apoi am adaugat ceapa si am calit putin pana cand a devenit usor translucida. Am adaugat putina apa si am acoperit cu un capac, cam 5 minute. Dupa ce s-a terminat am adaugat ceapa verde si am amestecat cu o lingura de lemn.

Si cum micul dejun nu este complet fara un ou, am facut 4 adancituri in tocana de cartofi si in fiecare am spart cate un ou. Am presarat sare si piper proaspat peste ou, am adaugat branza cedar si am acoperit din nou cu un capac. Procedeul este un alt tip de posare al oului. Lichidul care a mai ramas in tigaie si aburul care ramane prins sub capac gatesc oule la o consistenta apropriata de procedeul clasic de posare. Am scris despre procesul clasic de posare intr-un post anterior, worth a read.

Micul dejun este gata atunci cand albusul de ou s-a intarit si nu mai prezinta nici un lichid alb,

Pentru plating am luat o farfurie colorata si cu o spatula am scos cu grija legumele si oul pe o farfurie. Am presarat o parte din capa verde care mi-a ramas si m-am asezat la festin.

Tocana de cartofi cu oua posate

Cuvinte cheie cartofi, oua posate
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4

Ingrediente

  • 1 bucata cartof dulce mediu
  • 4 bucati cartofi albi
  • 1 bucata ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • 50 g branza cedar
  • 4 oua

Bon profit!

Share

Related Posts

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Shakshuka, un deliciu din orientul mijlociu

Ador numele acestui preparat, „Shakshuka”, te duce cu gandul la copilarie, atunci cand inventai cele mai trasnite jocuri si le dadeai un nume. Partea interesanta este ca merge in orice perioada a zilei, mic dejun, pranz sau cina, eu prefer sa mananc acest preparat la brunch. […]

Cartofi dulci cu sos de smantana si lemon grass

Cartofi dulci cu sos de smantana si lemon grass

De ziua mea am primit o carte scrisa de un chef pe care il indragesc foarte mult, preparatele lui sunt de pe alta lume. Acest minunat chef britanic-israelian, pe nume Yotam Ottolenghi ( va rog sa intrati pe contul lui de instagram ), face cele mai […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating